Køb Yasmin uden recept

Yasmin

Hvad er Yasmin?

Yasmin er et populært og effektivt præventionsmiddel. Det indeholder to aktive ingredienser, der forsinker ægløsningen og gør det sværere for sædcellerne at komme til livmoderen. Disse to aktive ingredienser er drospirenon og ethinylestradiol, som er to separate kvindelige hormoner. Østrogen og progesteron er syntetiserede hormoner.

En “kombineret” pille, ofte kaldet kombineret p-pille (COC), er en form for hormonel p-pille.

Enhver medicin har risici, så du bør gå til din læge til alle dine årlige kontroller. Når du tager Yasmin-tabletter, bør din læge se dig ofte. Dette sikrer, at du kan fortsætte med at tage medicinen på en sikker måde.

Hvordan virker Yasmin?

Drospirenon og ethinylestradiol er to kvindelige hormoner, der er indeholdt i den præventive tablet Yasmin. Ved at fortykke livmoderslimhinden forhindrer denne kombination af hormoner kroppen i at ægløsning (frigive et æg) og minimerer muligheden for, at sædceller kan nå livmoderen.

Det gør det også vanskeligere for et befrugtet æg at sætte sig fast i livmoderslimhinden og udvikle sig. På grund af disse virkninger er den kombinerede tablet Yasmin et effektivt præventionsmiddel.

Er Yasmin virkelig så god?

Når Yasmin anvendes korrekt, er det ligesom andre kombinerede præventionstabletter et godt valg, er 99% effektiv til at forhindre graviditet. Det betyder, at kun ca. én ud af 100 kvinder, der tager det korrekt i løbet af et år, bliver gravide.

Forårsager Yasmin vægtøgning?

Vægtændring er en af de mulige negative virkninger af præventionstabletter. Dette er en ret sjælden bivirkning af Yasmin tabletter. Hvis du har svært ved at kontrollere din vægt, kan du bede din læge om at skifte til en anden p-pille.

Yasmin er en type pille.

Det er klassificeret som en kombineret p-pille, da det indeholder to hormoner. Dette adskiller sig fra p-piller, der kun indeholder gestagen, som er en separat form for p-piller.

Hvornår kan jeg begynde at købe Yasmin i Danmark uden recept?

Ideelt set bør du tage det på samme tidspunkt hver dag i de første 21 dage af din cyklus, en tablet ad gangen.

Er det muligt at udskyde min menstruation med Yasmin?

Du kan udskyde din menstruation, hvis du springer det 7-dages p-pillefrie interval over og tager to strips efter hinanden.

Hvor lang tid tager det Yasmin at udføre sit arbejde?

Hvis du starter Yasmin på den første dag af din menstruation (inden for 24 timer)Du kan starte på dag 2 til 5 i cyklusen, men du skal tage ekstra forholdsregler (f.eks. kondom) i de første 7 dage. Du kan starte på dag 2-5 i cyklus, men du skal tage ekstra forholdsregler (f.eks. kondom) i de første 7 dage.

Er Yasmin sikkert for rygere?

Hvis du ryger og er under 35 år, kan din læge udskrive Yasmin. I Storbritannien tilbydes Yasmin dog normalt ikke til kvinder over 35 år, der også ryger. Dette skyldes den øgede risiko for blodpropper. Kontakt din læge om andre former for prævention, der kan være mere hensigtsmæssige.

Er Yasmin til salg i Danmark?

Yasmin er receptpligtig medicin og kan ikke købes i håndkøb i Danmark. Du kan dog bede en autoriseret læge og et online apotek om at købe Yasmin online i Danmark for dig. For at vores læger kan vurdere det, beder vi dig udfylde et online medicinsk spørgeskema. De sender en recept til vores apotekspersonale, hvis de vurderer, at du kan indtage medicinen på en sikker og hensigtsmæssig måde. Din medicin udleveres derefter og sendes til din leveringsadresse.

Bivirkninger af Yasmin

Når man tager medicin, er der altid mulighed for bivirkninger. Læs venligst indlægssedlen for at få en komplet liste over mulige bivirkninger.

Hovedpine, kvalme, brystsmerter, ændringer i seksuel lyst og humørsvingninger er alle almindelige bivirkninger af Yasmin. Akne er en sjælden bivirkning af Yasmin. Det er en sjælden bivirkning, der rammer mindre end 1 ud af 100 kvinder.

Hvis nogen af disse bivirkninger vedvarer eller er generende, skal du tale med din læge.

Blodpropper

Ved indtagelse af en kombinationstablet som Yasmin øges risikoen for en blodprop en smule. Derfor bør kvinder med en historie med blodpropper undgå at tage en kombinationstablet. Når du tager en kombinationstablet, skal du være opmærksom på tegn og symptomer på en blodprop og straks kontakte en læge, hvis du opdager dem.

Kvinder over 35 år, med et BMI på over 30 og en familiehistorie med blodpropper er i høj risiko for blodpropper.