Køb Saxenda online uden recept

Saxenda

Hvad er Saxenda?

Før du køber Saxenda i Danmark, bør du finde ud af mere om stoffet. Saxenda er en præ-fyldt pen til engangs-dagligt brug. Det indeholder den aktive ingrediens liraglutid, som hjælper overvægtige personer (BMI 28) med vægtrelaterede medicinske problemer og overvægtige personer (BMI 30) med at tabe sig og holde vægten nede.

Saxenda æske og kuglepen

Saxenda bør tages sammen med en kaloriefattig diæt og øget motion.

Saxenda er ikke godkendt til behandling af type 2-diabetes og bør ikke anvendes sammen med andre GLP-1-receptoragonister (f.eks. Victoza, Byetta, Bydureon, Lixumia, Trulicity eller Ozempic).

Hvis du er diabetiker, skal du kun købe Saxenda i Danmark til en billig pris, hvis din diabetes kun håndteres ved hjælp af kost, og du ikke tager medicin til behandling af den. Det skyldes, at Saxenda ændrer behandlingen af din diabetes og kan kræve ændringer i din sædvanlige medicin.

Hvordan virker Saxenda?

Liraglutid er den aktive ingrediens i Saxenda.

GLP-1 er et hormon, der produceres som reaktion på fødeindtagelse og fungerer som en fysiologisk regulator af appetitten.

Saxenda (liraglutid) er 97 % sammenligneligt med GLP-1 og virker i hjernen for at reducere appetitten og dermed fødeindtaget, hvilket resulterer i vægttab.

Hos voksne patienter med et baseline BMI på 30 (fedme) eller 27 eller mere (overvægt) og mindst én anden kronisk helbredstilstand bør Saxenda anvendes i kombination med en kaloriefattig diæt og øget fysisk aktivitet til kronisk vægtkontrol (f.eks. hypertension, diabetes eller hyperkolesterolæmi).

Vores partnerapotek vil ikke længere kunne ordinere det, hvis dit BMI når op på 27. Forhåbentlig vil den sunde adfærd, du har udviklet i løbet af din vægtreduktionsrejse, gøre det muligt for dig at nå et BMI, der ikke længere er overvægt (BMI 18,5-24,9).

Efter 12 ugers behandling med en dosis på 3 mg/dag bør du kun fortsætte med at købe saxenda online i Danmark, hvis du har tabt mindst 5 % af din oprindelige vægt.

Hvordan ser Saxenda-pennen ud?

Du kan få en enkelt kuglepen eller et sæt med fem kuglepenne.

Inden for de første fem uger, du bruger en gradvist stigende dosis.

En enkelt pen skal holde i 17 dage, og en æske med 5 penne skal holde i 44 dage, hvis du lige er begyndt med Saxenda.
En pakke med fem penne rækker til 30 dage, når du har nået den maksimale dosis.

Saxenda

Hvordan begynder jeg at tage Saxenda?

 • Før brug skal du læse patientinformationshæftet og se videoen.
 • Saxenda tages kun én gang om dagen.
 • Indsprøjt Saxenda i din mave (abdomen), i dit lår eller i din overarm gennem huden (subkutan injektion). Det er også tilrådeligt at ændre injektionsstedet fra tid til anden.
 • Det er ikke en god idé at injicere i en blodåre eller en muskel.
 • Klem huden og indsæt nålen i en vinkel på 90o i forhold til spidsen.
 • Lad den afklemte hud falde af. Injicer Saxenda, og hold sprøjten på plads, mens du tæller til seks for at sikre, at du får den fulde dosis.
 • Hvis engangsnålen i enden af en af dine Saxenda-penne bliver bøjet, mens du forsøger at bruge den, skal du kassere den og erstatte den med en ny.
 • Du må aldrig give din Saxenda-pen eller dine nåle til en anden person. Du kan smitte dem eller få en infektion fra dem.

Hvor meget Saxenda skal jeg bruge?

For at nå den fuldt effektive dosis på 3 mg skal du gennemgå en 4-ugers dosisforøgelse. Det fire ugers interval for dosisforøgelse kan bidrage til at reducere risikoen for gastrointestinale problemer.

Saxenda doseringsplan

Den første dosis af Saxenda er 0,6 mg, der administreres subkutant (SC) en gang dagligt i en uge.

Øg dosis med 0,6 mg om ugen, indtil du når den maksimale vedligeholdelsesdosis på 3 mg.

Du bør være på den højeste vedligeholdelsesdosis i begyndelsen af den femte uge.

 • Uge 1: 0,6 mg SC en gang dagligt i syv dage.
 • Uge 2: 1,2 mg SC en gang dagligt i syv dage.
 • Uge 3: 1,8 mg SC en gang dagligt i syv dage
 • 2,4 mg SC en gang dagligt i 7 dage, uge 4
 • Fra uge 5 skal du tage 3,0 mg SC en gang dagligt.

Hvis du ønsker at fortsætte med at købe Saxenda online i Danmark, skal du have tabt mindst 5 % af din oprindelige vægt i uge 12.

Hvornår kan jeg begynde at købe Saxenda uden recept i Danmark?

Saxenda kan tages når som helst på dagen, med eller uden mad eller drikke, men det bør tages på samme tidspunkt hver dag, f.eks. før morgenmad eller før sengetid. Vælg det tidspunkt på dagen, der passer dig bedst.

Hvad sker der, hvis jeg glemmer at tage min dosis af Saxenda?

Hvis du glemmer at tage en dosis, men husker det inden for 12 timer, skal du tage den manglende dosis så hurtigt som muligt.

Hvis der er gået mere end 12 timer siden din sidste dosis, skal du springe dosis over og tage den som sædvanlig næste dag.

Saxenda

For at kompensere for en glemt dosis må du ikke tage en dobbelt dosis eller øge mængden den næste dag.

Hvis du tager mere Saxenda end anbefalet, skal du omgående kontakte din læge eller det nærmeste hospital. Du bør tage medicinæsken med dig. Du kan have brug for lægehjælp. Følgende virkninger er mulige: kvalme – dårlig samvittighed (kvalme) (opkastning).

Hvilken type nåle skal jeg bruge?

NovoFine 32G Tip-nålen, en af Novo Nordisk’s tyndeste og korteste nåle, kan bruges sammen med Saxenda-pennen. Engangsinjektionsnåle med en 32G-spids fås hos NovoFine.

Vi giver dig nålene til pennen og en gul beholder til spidse og skarpe genstande, så du kan smide de gamle nåle ud.

Når din beholder til spidse og skarpe genstande er fuld, skal du aflevere den på din nærmeste genbrugsstation for husholdningsaffald, hvor den vil blive bortskaffet på korrekt vis. Fyld beholderen op til stregen “Der må ikke fyldes ud over denne linje..

Du bør ikke smide brugte nåle eller andre skarpe genstande i skraldespandene.

Er det nødvendigt at opbevare Saxenda i køleskabet?

Da Saxenda skal opbevares på køl, sendes det i en temperaturkontrolleret emballage. Da emballagen har en begrænset holdbarhed, skal du, hvis du vælger at få den leveret til et afhentningssted, hente den på leveringsdagen og afkøle den så hurtigt som muligt.

Da Saxenda er temperaturfølsomt, vil ordrer afgivet efter kl. 16.00 torsdag blive sendt mandag med gratis levering med sporing tirsdag. Du kan betale yderligere £4 for levering om lørdagen.

Er der nogen bivirkninger?

Dette lægemiddel kan ligesom andre lægemidler give bivirkninger, men det er ikke alle, der oplever dem.

Alvorlige bivirkninger er mulige.

I sjældne tilfælde har personer, der bruger Saxenda, haft alvorlige allergiske reaktioner (anafylaksi). Hvis du oplever symptomer som åndedrætsbesvær, hævelse af ansigt og hals eller hurtig hjerterytme, bør du kontakte din læge meget hurtigt.

Pancreatitis (betændelse i bugspytkirtlen) er sjældent set hos personer, der bruger Saxenda. Pancreatitis er en farlig sygdom, der kan føre til døden. Hvis du oplever en af følgende alvorlige bivirkninger, mens du bruger Saxenda, skal du stoppe med at tage det og straks søge lægehjælp. Svært og kronisk ubehag i maven (maveområdet), som kan strække sig til ryggen, samt kvalme og opkastninger kan være tegn på betændelse i bugspytkirtlen (pancreatitis).

Andre negative konsekvenser er

Meget almindelig : Mere end en ud af ti personer kan blive ramt.

Kvalme, opkastning, diarré og forstoppelse – disse symptomer forsvinder normalt i løbet af få dage eller uger.

Op til en ud af ti personer kan blive ramt.
 • Fordøjelsesbesvær (dyspepsi), betændelse i mavesækken (gastritis), ubehag i maven, smerter i den øvre del af maven, halsbrand, oppustethed, flatulens, opstød og mundtørhed er alle problemer, der påvirker maven og tarmene.
 • Føler du dig træt eller svag?
 • Svimmelhed
 • Søvnproblemer (søvnløshed). Galdesten. Reaktioner på injektionsstedet (såsom blå mærker, smerter, irritation, kløe og udslæt) er almindelige i de første tre måneder af behandlingen.
 • Lavt blodsukker (hypoglykæmi). Kold svedtendens, bleg kølig hud, hovedpine, hurtig puls, kvalme, ekstrem sult, ændringer i synet, træthed, svaghed, bekymring, rastløshed, forvirring, koncentrationsbesvær og rysten er alle tegn på hypoglykæmi (rysten). Din læge vil forklare dig, hvordan du håndterer hypoglykæmi, og hvad du skal gøre, hvis du opdager nogle af disse symptomer.
 • En stigning i pancreasenzymer som lipase og amylase kan forårsage pancreatitis.
Ualmindeligt: op til 1 ud af 100 personer kan være ramt.
 • Vandudtømning (dehydrering). Dette er mere almindeligt i begyndelsen af behandlingen og kan skyldes sygdom (opkastning), ubehag (kvalme) eller diarré.
 • Betændelse i galdeblæren
 • – Allergiske reaktioner, såsom hududslæt.
 • – Følelse af generel utilpashed – Hurtigere puls
Sjælden: op til 1 ud af 1.000 mennesker kan være ramt.
 • Nyrernes funktion er nedsat.
 • Alvorlig nyresvigt. Reduceret urinmængde, en metallisk smag i munden og let blå mærker er nogle af symptomerne.

Er der noget, du skal undgå?

 • Da erfaringerne med behandling af personer på 75 år eller derover er minimale, anbefales det ikke til ældre patienter.
 • Saxenda bør ikke anvendes af personer med lever- eller nyresygdom.
 • Intolerance over for liraglutid eller et af de hjælpestoffer, der er anført i indlægssedlen.
 • Hvis du har en alvorlig mave- eller tarmsygdom, der forårsager forsinket tømning af maven (gastroparese), eller hvis du har en inflammatorisk tarmsygdom, er denne medicin ikke egnet til dig.
 • Hos personer med skjoldbruskkirtelproblemer skal liraglutid anvendes med forsigtighed.
 • Hos patienter, der bruger warfarin eller andre coumarinderivater, er hyppigere overvågning af det internationale normaliserede forhold (INR) indiceret, når liraglutidbehandling påbegyndes.
 • Alvorlig hjertesvigt
 • Pancreatitis er en sygdom i bugspytkirtlen.
 • Hvis du er gravid, tror, at du måske er gravid eller ønsker at få et barn, undgå at købe Saxenda online i Danmark. Det vides ikke, om Saxenda kan skade et spædbarn. Hvis du bruger Saxenda, bør du ikke amme. Det skyldes, at det ikke vides, om Saxenda går over i modermælken.
Særlige forholdsregler og advarsler ved brug

Saxenda bør ikke anvendes som erstatning for insulin hos personer med diabetes.

Andre injicerbare produkter bør ikke anvendes sammen med Saxenda (f.eks. insuliner).